Frakt 69 kronor - fri frakt över 500 kr

Välj rätt frisörsax

Att välja rätt frisörsax är inte helt okomplicerat. Här kommer en guide för de olika formerna på frisörsaxarna som förekommer och som du kommer att se när du börjar kika på vilken sax du ska välja.

När man väljer frisörsax så är den första frågan oftast vilken längd man ska välja. Det finns många längder att välja på. Standardlängden är oftast 5.5" och den längden finns på de allra flesta modeller. Som tumregel så väljer du efter din handstorlek. Har du små händer så rekommenderas en mindre sax som exempelvis en sax i längden 5.0", har du en större hand så är det lämpligare med längre längder som exempelvis 6.0" Här går vi igenom de olika formerna som finns.

 

Offset har framskjuten tumring - Ger ett avslappnat ergonomiskt arbetssätt och hjälper armbågen att naturligt dras in mot kroppen. Känns för de flesta mer naturligt att använda en sax som är ergonomisk i utförandet offset.

Classic Fingerringarna ligger parallellt med varandra och var en av de vanligaste saxarna som användes tidigare men används i mindre utsträckning idag. Ger stor frihetskänsla i handen vid arbete men den blir inte lika ergonomisk.

Crane Mer vinklad och framskjuten än offset, ger ett avslappnat arbete och hjälper armbågen att naturligt hållas mot kroppen

Ergo Med böjd/vinklad tumring för att minimera tryckskador. Förekommer normalt endast på saxar som är offset.

Rotating Innerringen snurrar och på så sätt följer med varje handrörelse som utförs. Innerringen är fastmonterad i tumringen och går ej att ta bort. En mycket ergonomisk sax.

Movable Ledad tumring som följer med vid varje vinkel av tummen. När du börjar använda en ledad sax kan det kännas ovant i början. Det är den mest ergonomiska saxen som finns. På de flesta modeller kan man dessutom låsa tumringen i önskad position.

 

Produkter