Frakt 69 kronor - fri frakt över 500 kr

Hur går det egentligen till när man klipper håret på sitt egna barn eller andras barn?...och vilken utrustning behövs ?

Det bästa är att göra det på en planerad tid. Välj gärna tid när barnet är mätt i magen och är utvilad och gör det till en positiv stund.

Kanske kan lite färgspray hjälpa till när frisyren är klar som en belöning?

Börja med att tvätta håret på barnet. Antingen kvällen före eller precis innan klippningen. Om håret är tvättat kvällen innan så kan man använda en sprayflaska för att blöta upp håret.

Klippningen går lättare om inte håret är torrt och börjar klia i nacke och hals, det blir då genast besvärligare när barnet börjar vrida och vända sig för att det kliar och det blir snabbt en negativ upplevelse som inte barnet vill vara med om igen.

Det är också viktigt att håret är rent från sand och smuts då verktygen annars fort blir slöa och förstörda.

 

Det finns så klart flera olika frisyrer och klippningar att välja bland. Ett bra tips är att välja frisyr som barnet kan leka i och inte välja frisyrer där håret är mer i vägen vid bad och lek.

Praktiska frisyrer för barn är också praktiska för dig.

 

När man börjar klippa så behövs det ibland en ipad eller en leksak eller något annat som är intressant att distrahera med. Försök gärna utan dessa "hjälpmedel" först.

Försök få barnet att vara med och få bestämma lite. Börja gärna några dagar innan att titta på frisyrer tillsammans så att barnet känner sig delaktig. Detta blir roligast för barnet.

Vårt bästa tips är att försöka göra klippningen till en rolig och positiv stund tillsammans då det är en stund som kommer upprepa sig fler gånger och blir första klippningen besvärlig för dig och barnet så är det ingenting barnet gärna vill göra igen. Blir det besvärligt, avbryt gärna och prova en annan dag.

Anledningen till att vi skriver ett eget litet avsnitt om detta är just för att det finns mycket i en hemmaklippning som kan underlättas och problem som kan undvikas med rätt verktyg och utrustning som gör en klippning hemma till något roligt! Se nedan vilka typer av verktyg och utrustning vi varmt rekommenderar att köpa hem innan du börjar. Listan kan göras jättelång men det här är det som vi rekommenderar till alla att börja med.

 

Vad behöver man för utrustning hemma? 

 

Kort hår

 

Långt hår

  • Klippkappa för barn (välj någon du tror att ditt barn tycker om att titta på då vissa moment i en klippning innebär att barnet ska "titta ned på magen")
  • Klippkrage (en klippkrage är jättebra att använda då du får ett jämnare underlag mot ryggen för ett jämnare resultat på ett längre hår vid exemepvis en toppklippning)
  • Duschflaska för vatten (för att blöta upp håret innan klippning)
  • Frisörsax & Effilersax (Effilersax är en urtunningssax om håret är väldigt tjockt)
  • Klippkammar (finns massvis av olika klippkammar att välja bland i alla möjliga olika längder)
  • Utredningsborste (använd en utredningsborste och borsta ut håret innan du blöter upp håret)
  • Fönborste (används för att torka håret. Dessa borstar har ofta ihåligheter som låter fönen torka håret genom borsthuvudet)
  • Klippklämmor (för att kunna dela upp håret i sektioner)

Utrustningen här ovan är baserad på vilken utrustning som är vanligast på en salong vid en barnklippning vid olika längder på håret.

Produkter